Producent:
Numer katalogowy: G-49/B
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Stosunkowo ciężki nóż, zwany tasakiem chińskim, powszechnie stosowany w Azji jako wszechstronny nóż szefa kuchni. Posiada cienką, prostokątną klingę i służy do siekania i krojenia warzyw, owoców oraz mięsa bez kości. Ponieważ nóż jest wyjątkowo szeroki, można nim błyskawicznie zgarnąć pokrojone produkty i przenieść je do salaterki lub na patelnię. Chiński nóż kuchenny z cienką klingą, w przeciwieństwie do ciężkiego tasaka używanego na Zachodzie, nie służy do rąbania kości.
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)
Twardość ostrza – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 8.2 cm
Grubość klingi – 3 mm
Waga – ok. 400 g